eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Közvetlenül repülhetünk majd Budapestről Szöulba

Közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között, ami fontos szerepet játszhat a gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai közleménye szerint.

Varga Mihály szakmai és üzleti delegáció élén tárgyal Dél-Koreában, valamint társelnökként vesz részt a két ország gazdasági vegyes bizottságának második ülésén.

A tárcavezető a Csang Hun Csivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalást követően hangsúlyozta: Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légi járat elindítása. A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

Az NGM közölte: a Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Bizottság csütörtöki ülésén a turizmus kiemelt napirendi pont lesz. Varga Mihály hozzátette: a számok már most is igazolják a törekvéseket és a két ország turisztikai együttműködésében rejlő további lehetőségeket. A KSH adatai szerint a dél-koreai turisták száma jelentősen növekedett az elmúlt években, tavaly 120 ezren érkeztek Magyarországra. Dél-Korea a vendégek tekintetében első számú küldőpiacunk az ázsiai térségből - szögezte le a szakminiszter.

Varga Mihály a szöuli tárgyalást értékelve elmondta: a Korean Air nyitott megvizsgálni az új útvonal lehetőségét, amelyben szerepet játszik a turisztikai együttműködésen kívül az egyre növekvő áruforgalom is. Mintegy 80 ezer tonna légiárunak minősülő termékkel kereskedik évente Korea és Magyarország - ismertette a miniszter, kiemelve: a magyar kormány kiemelt célja a befektetések elősegítése a kulcsfontosságú szektorokban, ezért kedvező feltételeket biztosít a beruházásokhoz, például egy európai kiszolgáló központ létrehozásához.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×