Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyetlen járat sem indult el a Liszt Ferenc repülőtérről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megfeszített erővel dolgoznak az informatikai hiba elhárításán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján. Egy repülőgép sem szállt fel kedden Budapestről, tehát egyetlen utas sem maradt le a járatáról - mondta az InfoRádió kérdésére Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője.

Az informatikai rendszer meghibásodása miatt nem indulnak repülőgépek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A várótermekben az utastájékoztató monitorokról is eltűntek az információk. Az Origo szerint hatalmas a tömeg, az utasok a tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

Az InfoRádió riportere kedd reggel felhívta telefonon az egyik várakozó utast. Pintér Mónika Amszterdamba repülne, most kétórás késéssel jelzik kora reggeli járatát. Mint mondta: a 2-es terminál tájékoztató képernyői gyakorlatilag sötétek voltak, a hangosbemondó sem működött, tájékoztatást csak szóban kaptak a repülőtér egyes munkatársaitól. A terminálon egyre nagyobb a tömeg, sokan a bejárat előtt várakoznak.

A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés egyelőre tizenhárom járatot érint, az eredeti indulási időpont szerint 6 és 8 óra között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli, frankfurti, moszkvai, római, amszterdami, müncheni, párizsi és thesszaloniki.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 2A terminál előcsarnoka teljesen megtelt a várakozó utasokkal. Folyik az utasfelvétel; a tájékoztató táblák működnek ugyan, de a késő járatok új indulási időpontja csak néhány járatnál szerepel. A tömeg nyugodtan várakozik - tette hozzá a tudósító.

Az MTI információi szerint a csomagkezelő rendszerrel van probléma.

Hanganyag: Seres Gerda