eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyetlen járat sem indult el a Liszt Ferenc repülőtérről

Megfeszített erővel dolgoznak az informatikai hiba elhárításán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján. Egy repülőgép sem szállt fel kedden Budapestről, tehát egyetlen utas sem maradt le a járatáról - mondta az InfoRádió kérdésére Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője.

Az informatikai rendszer meghibásodása miatt nem indulnak repülőgépek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A várótermekben az utastájékoztató monitorokról is eltűntek az információk. Az Origo szerint hatalmas a tömeg, az utasok a tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

Az InfoRádió riportere kedd reggel felhívta telefonon az egyik várakozó utast. Pintér Mónika Amszterdamba repülne, most kétórás késéssel jelzik kora reggeli járatát. Mint mondta: a 2-es terminál tájékoztató képernyői gyakorlatilag sötétek voltak, a hangosbemondó sem működött, tájékoztatást csak szóban kaptak a repülőtér egyes munkatársaitól. A terminálon egyre nagyobb a tömeg, sokan a bejárat előtt várakoznak.

A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés egyelőre tizenhárom járatot érint, az eredeti indulási időpont szerint 6 és 8 óra között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli, frankfurti, moszkvai, római, amszterdami, müncheni, párizsi és thesszaloniki.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 2A terminál előcsarnoka teljesen megtelt a várakozó utasokkal. Folyik az utasfelvétel; a tájékoztató táblák működnek ugyan, de a késő járatok új indulási időpontja csak néhány járatnál szerepel. A tömeg nyugodtan várakozik - tette hozzá a tudósító.

Az MTI információi szerint a csomagkezelő rendszerrel van probléma.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×