eur:
394.79
usd:
371.8
bux:
66237.58
2024. április 16. kedd Csongor

A katasztrófavédelem gondoskodik a szennyvíz szippantásáról is

A katasztrófavédelem feladata lesz, hogy kijelölje az ideiglenes szolgáltatót a háztartási szennyvíz szippantására, amennyiben a korábbi szolgáltató már nem vállalja ezt a munkát. Ha pedig ilyet nem talál, akkor magának a katasztrófavédelemnek kell gondoskodnia a szennyvíz elszállításáról - az erről szóló rendelet tervezete pénteken került fel a kormány honlapjára.

A hatóság a szennyvíz ideiglenes begyűjtésére elsősorban az önként jelentkező, ennek hiányában a környéken ilyen szolgáltatást végző vállalkozók közül jelöl ki szolgáltatót. A katasztrófavédelemnek az is jogában áll, hogy szállítóeszközt rendeljen erre a célra, valamint közfoglalkoztatottakat vegyen igénybe.

A kijelölés legfeljebb 3 évig tarthat.

Amennyiben nem talál ideiglenes begyűjtőt a katasztrófavédelem, akkor saját hatáskörben kell a szippantást elvégeznie, de erre kötelezheti azokat, akiknek ehhez szállító eszközük van.

A kötelezett szállítóeszköz-tulajdonosnak kell a kezelőt is biztosítania, ennek hiányában erre közfoglalkoztatott is igénybe vehető, végső soron pedig a polgári védelmi szolgálat adja a kezelőt. A szállítójárművet üzemanyaggal feltöltve kell átadnia az arra kötelezettnek a katasztrófavédelem részére. Ha üres a tank, akkor a katasztrófavédelem tölti fel üzemanyaggal.

A kijelölt szolgáltató díját a lakosok az önkormányzatnak fizetik meg. Amennyiben a szolgáltató költsége nem térül meg ebből a befizetésből, akkor a többletköltséget a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzi. Ha indokoltnak tartja a többletet, akkor azt a helyi önkormányzaton keresztül téríti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×