eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

KSH: 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben

A kiskereskedelmi forgalom volumene éves szinten 5,1 százalékkal nőtt szeptemberben az augusztusi 4,6 százalékos emelkedés után, a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első kilenc hónapjában a forgalom volumene - a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - 5,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Január-szeptemberben az élelmiszerek forgalma 3,7, a nem-élelmiszer termékeké 7,7 százalékkal nőtt, míg a legnagyobb mértékben, 8,2 százalékkal az üzemanyag kiskereskedelem bővült az előző év azonos időszakához képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

A KSH a szeptemberi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó második becslését november 26-án közli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×