Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átvette a százhalombattai fűtőművet a Veolia

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Veolia Energia Magyarország Zrt. tulajdonába került a százhalombattai fűtőmű október 30-án - közölte a társaság hétfőn.

A Veolia Energia Magyarország július elején írt alá megállapodást a GDF Suez Energia Magyarországgal a városban működő fűtőművet üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. százszázalékos tulajdonrészének megvételéről. Az ügylet végrehajtását október közepén meghozott végzésében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta.

A társaság most már ténylegesen átvette a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését, ezzel újabb városban kapcsolódik be a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításába - idézi a közlemény Fernezelyi Ferencet, a Veolia Energia Magyarország kereskedelmi igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a mintegy másfél éve átadott, 25,2 megawatt (MW) névleges teljesítményű, korszerű fűtőmű összesen 4200 lakás hőenergia-szükségletét termeli meg a településen, de a tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti. A szolgáltatásért ugyanis a helyi, városi távhőszolgáltató társaság felel, és ez a társaság áll közvetlenül szerződésben a százhalombattai fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft.-vel, megvásárolva a távfűtés ellátásához szükséges hőmennyiséget.

Az idei távfűtési szezon október 15-én rendben, fennakadás nélkül elindult, a fogyasztók a fűtőmű tulajdonosváltásából semmit nem érzékeltek, mert ez a távfűtés napi működését nem befolyásolta - közölte a Veolia.

A városi távhőszolgáltató társaság a Dunai Hőtermelő Kft. kapacitásainak csak egy részét kötötte le a százhalombattai lakosság hőellátására, így adott a lehetőség további, ipari fogyasztók hőenergiával történő ellátására is - jelezte a társaság.

Közleményük szerint a százhalombattai fűtőmű megvásárlása szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország üzleti stratégiájába.