eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Így futna a villamosvonal az Astoria és Újpalota között

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki az Astoria és Újpalota közötti villamosvonal engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésére - a tender a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A feladat része a tervezéshez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása is.

Az új villamosvonal a Népszínház utcánál kapcsolódna a 24-es vonalához, míg a körvasútsor alatt alagútban haladna át.

A vágányok hossza 13 kilométer, a felsővezetékeké 13,5 kilométer lenne, a megállókban pedig 31 peront hoznának létre.

A tervezés becsült ellenértékét nem tartalmazza a tender, arra viszont kitér, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt 6 évből fel kell mutatnia legalább két olyan vasútépítési illetve -rekonstrukciós tervezési munkát, amelyek együttes tervezési díja legalább nettó 600 millió forint volt.

Az ajánlattételi határidő november 13. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az ár a meghatározó jellemző.

A Fővárosi Közgyűlés június végén egyetértett a BKK Zrt. által elkészített a Balázs Mór-terv - Budapest középtávú közlekedésfejlesztési stratégiája 2014-2030 - társadalmi munkaanyagában megfogalmazott közlekedésfejlesztési célokkal és intézkedésekkel. Ennek része az Astoria és Újpalota közötti villamosvonal megépítése is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×