Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gazdát cserél a Profession.hu állásportál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Central Médiacsoport eladja a Profession.hu állásportálját a Ringier Axel Springer Media AG-nak - közölte az eladó pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a tranzakció a versenyhivatal jóváhagyását követően zárul le. Az ügylet értékét a cég nem közölte.

A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején vásárolta meg a Sanoma portfólió részeként.

A Profession.hu 2002-ben alakult és az elmúlt években számos potenciális vevő érdeklődött iránta, a korábbi tulajdonos, a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vette meg - írták.

A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója a közlemény szerint az eladást úgy kommentálta, hogy a lépés "a tervezett fejlesztések alapját és egyben kezdetét is jelenti" a vállalat életében. Hozzátette: "az oldal sikerén felbuzdulva, belső innovációs programot indítunk útjára a következő hónapokban, hogy a Profession.hu-hoz hasonló sikertörténeteket írjunk."

A magyar magánszemélyek és intézményi befektetők kezében lévő Centrál pénzügyi csoport 2014-ben szerezte meg a Sanoma Media Budapest Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A tranzakció júliusban zárult le, azóta Centrál Médiacsoport néven működik a volt Sanoma Budapest, amely Magyarország második legnagyobb médiavállalata, 2013-as nettó árbevétele 17,3 milliárd forint volt.