eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Németh Lászlóné: átalakul a Magyar Fejlesztési Bank

Jelentős átalakításokat tervez a kormány a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB), amely a tervek szerint a jövőben egyfajta pénzügyi szolgáltató központként fog működni - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten a Napi Gazdaság konferenciáján.

Németh Lászlóné hangsúlyozta: a bank portfóliója is megváltozik, és komplex pénzügyi megoldásokat dolgoznak majd ki tőke-, hitel- és garanciatermékekre egyaránt. Az államtitkár kifejtette: az MFB megőrzi kapcsolatait a kereskedelmi bankokkal, de nagyobb hangsúlyt kap majd a takarékszövetkezetekkel és a Magyar Postával való együttműködés. Ezen kívül szeretnék hatékonyabbá tenni az MFB befektetési tevékenységét, és tervek szerint az MFB a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Miniszterelnökséggel együttműködve részt vesz majd a visszatérítendő európai uniós források elosztásában, ezzel könnyebben elérhetővé téve a támogatásokat - tette hozzá.

Németh Lászlóné szólt arról is, hogy olyan cégek működését szeretnék támogatni, amelyek a korszerű pénzügyi megoldások területén működnek, példaként említette a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató által működtetett elektronikus útdíjrendszert, és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t. E két cég tevékenységének továbbfejlesztéséből számos lehetőség adódik a jövőben, amit maximálisan ki kell használni - fűzte hozzá.

A Magyar Postával kapcsolatban elmondta: ahogyan más országok társaságainál is, az jellemző, hogy folyamatosan csökkennek a hagyományos tevékenységből - levélfeladásból - származó bevételek, ezért meg kell erősíteni a posta helyzetét, újra kell pozícionálni működési területét. Emlékeztetett arra, hogy különböző, 2013-as akvizíciókkal - például a Díjbeszedő Holdingban történő tulajdonszerzés - a Magyar Postánál már elindult ez a folyamat. A posta folyamatosan megjelenik biztosítási és megtakarítási termékekkel, folyószámla és értékpapír számla vezetéssel.

Németh Lászlóné elmondta, hogy a postát részben a csomaglogisztika területén bevezetendő új szolgáltatásokkal, részben a pénzügyi szolgáltatások fejlesztésével fogják újrapozícionálni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×