eur:
395.42
usd:
371.94
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Az MNB vizsgálódik Norbi-ügyben

Az MNB áttekinti, hogy indokolt-e a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítése. A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra: döntéseik meghozatala során az MNB által korábban jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe - közölte a jegybank.

A közlemény úgy fogalmaz: "egyes sajtóhírek és befektetői érdekvédelmi bejelentések szerint a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-ról a jóváhagyott összevont kibocsátási tájékoztatótól eltérő információk jelentek meg, ezért az egyik befektetői szervezet kérte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) intézkedését".

Az MNB jelenleg azt vizsgálja, hogy a kibocsátó részvényértékesítésével kapcsolatos újabb bejelentések, információk összhangban állnak-e a jóváhagyott tájékoztatóban foglaltakkal, illetve az MNB e körben mérlegeli, hogy a tájékoztató jóváhagyását követően jelentek-e meg olyan lényeges tények, körülmények, amelyek a tájékoztató kiegészítését indokolhatják. Ennek során a jegybank ellenőrzi a bejelentésben jelzett állítások és a sajtóban megjelent információk valóságtartalmát, továbbá nyilatkozattételre hívta fel a kibocsátót és a forgalmazót - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint az információk értékelését követően rövid úton döntenek arról, hogy szükséges-e a tájékoztató kiegészítése.

A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy befektetési döntéseik meghozatala során kizárólag az MNB 2014. július 22-én kelt határozatában jóváhagyott tájékoztató tartalmát vegyék figyelembe.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kérte az MNB-t, mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére szerdán. A cég még aznap visszautasította a Tebész vádjait, amelyek szerintük valótlan állításokat tartalmaznak.

A Tebész kifogásolta többek között, hogy a kibocsátási tájékoztató Andre Agassi, világhírű teniszjátékosról csak mint "reklámarcról" tesz említést, míg egyes tudósítások már mint esetleges üzleti partnerről szóltak. A cég hangsúlyozta: Andre Agassi marketing szerződést kötött a társasággal, teljes összhangban a tájékoztatóban foglaltakkal, Andre Agassi nem tulajdonostársa az értékesítő részvényeseknek.

Aggályosnak tartja a szövetség a cégvezetőnek a társaság jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatos kijelentéseit is, miszerint a 13 védjegyet be fogják vinni a cégbe térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen, miközben ilyen tervekről semmilyen nyilatkozat sincs az MNB engedéllyel rendelkező tájékoztatóban. A társaság ezzel kapcsolatban idézte a tájékoztatót: "Schobert Ferenc Norbertnek a megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a társaságba apportálja. Az apportálás szándékának kinyilvánításával Schobert Norbert tervezi az apportálást, de nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy azt végrehajtja." A szeptember 16-i sajtóbeszélgetésen elhangzottak ezzel teljes mértékben összhangban voltak, Schobert Norbert az apportálás szándékát megerősítette, pontosította - tették hozzá.

A Tebész szerint a sajtóbeszélgetésen a tájékoztatóban nem található adatokat közöltek a cég idei gazdálkodásáról, a cég ezt az állítást is cáfolta.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. szeptember 8. és 26. közötti értékesíti részvényeit, a sikeres kibocsátás után pedig a tőzsdére lépést tervezi.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×