Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs fennakadás a Magyarországra érkező gázszállításban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincs fennakadás az Ukrajna felől érkező földgázszállításban - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. pénteken az MTI megkeresésére.

A társaság tájékoztatása szerint sem az elmúlt napokban, sem pénteken délelőtt nem tapasztaltak fennakadást az Ukrajna felől Magyarországra érkező orosz földgázszállításban.

Az osztrák energiafelügyelet (E-Control) csütörtök esti jelentése szerint 15 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezett Ausztriába.

A gázmennyiség visszaesése a normális ingadozás keretein belül van - nyilatkozott az osztrák OMV csoport szóvivője az osztrák közszolgálati rádió péntek reggeli műsorában. A szóvivő az osztrák hírügynökségnek még csütörtökön megerősítette, a gázmennyiség visszaeséséről kaptak értesítést az orosz féltől. Hozzátette: a következő napokban még alacsonyabb lehet az orosz gáz mennyisége.

A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) szerdán jelentette be, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át szállított földgáz mennyisége is csökkent. Szerződéses kötelezettségeihez képest hétfőn 20, kedden pedig 24 százalékkal szállított kevesebbet a Gazprom orosz gázipari vállalat a lengyel partnernek.

Csütörtökön Szlovákia jelezte, hogy 10 százalékkal kevesebb orosz gázt kapott. Egyelőre még nem tisztázott, hogy technikai vagy kereskedelmi jellegű ok miatt csökkentet-e a gáz mennyisége.