Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a Magyar Termék Nagydíjat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A minőségi magyar termékeket gyártó cégek sikere, Magyarország sikere - mondta Kövér László házelnök a Magyar Termék Nagydíjak 17. átadóünnepségén a Parlamentben. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes úgy vélte, hogy az elismerés bizonyítja, hogy a mai magyarok is tudnak nagyszerű dolgokat cselekedni.

Mind gazdasági mind szellemi téren Magyarországnak is sikert jelent a minőségi termékeket gyártó magyar vállalatok sikere - hangsúlyozta Kövér László házelnök a parlamentben, a Magyar Termék Nagydíjak 17-edik átadó ünnepségén, amelyen 66 magyar céget díjaztak.

"Példájukon építhetünk. Ugyanis lehet Magyarországon sikeres vállalkozást vinni, sikeres terméket fejleszteni, ezt bizonyítják. Lehet, ha nem is könnyű, de vannak akiknek sikerül. Õk viszik előrébb ezt az országot, másoknak is hitet, ambíciót adva."

Latorczai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj pályázat fővédnöke úgy látta, hogy az elismerés a minőség és termékbiztonság garanciája, amelyet egyre több várárló keres világszerte.

Semjén Zsolt miniszterelnök -helyettes pedig aláhúzta, hogy a Magyar Állam elsődleges értelme a magyarság fennmaradásának és a magyarok életminőség-javításának szolgálata, a díjazottak pedig mindkettőhöz hozzájárultak. A kormány nemzetpolitikájára térve Semjén Zsolt egy ígéretet is megfogalmazott a határon túli magyarság honosításáról.

"És örömmel jelentem önöknek, hogy ennek a parlamenti ciklusnak a végére meglesz az 1 millió új, esküt tett magyar állampolgár."

A 66 díjazott között megtalálható például a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Helia-D Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., valamint a WTS Klient Kft. A díjazottak egy évig díjmentesen használhatják nyertes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet.

Hanganyag: Sigmond Árpád