eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az eddiginél is jelentősebb árcsökkenéstől tartanak a baromfi- és tojástermelők - lapszemle

Az ügyészség továbbra is előzetesben tartaná Simon Gábort - írja a Népszabadság. Az új Polgári Törvénykönyv bizonyos témákban fokozottabban védi a fogyasztókat a korábbinál - számol be a portfolio.hu.

Az eddiginél is jelentősebb árcsökkenéstől tartanak a baromfi- és tojástermelők, miután az unió vámmentessé tenné az ukrán mezőgazdasági cikkeket az EU-ban - írja a Magyar Nemzet. A Baromfi Terméktanács szerint csak akkor megengedhető a vámmentesség, ha az ukrán termelők és feldolgozók termékei megfelelnek azoknak a feltételeknek, amelyeket a közösségi baromfitenyésztőknek be kell tartaniuk. A lap megjegyzi, hogy az Agrárgazdasági Kutatóintézet adatai szerint az idei év első három hónapjában 13 százalékkal csökkent a hazai előállítású tojás termelői ára, a vágó-csirkéé pedig 7-8 százalékkal mérséklődött, miközben a feldolgozók a tavalyinál magasabb áron értékesítenek a kereskedelemnek.

Összehívták az MSZP országos választmányának rendes ülését szombatra, a napirendi pontok között a választási eredmény kiértékelése és az EP-kampány kérdéseinek megvitatása lesz - értesült a nol.hu. "Hiba lenne azt gondolni, hogy jó, ha minden így maradna. Ha ugyanezzel a politika i mondanivalóval, ugyanebben a struktúrában működne a dolog, akkor vélhetően elérhetetlenné válik a hiányzó nyolcszázezer szavazó. Sokkal nyitottabb, új politikai mondanivalóval rendelkező, helyben erősebb beágyazottsággal bíró szervezetre van szükség. Azt várom a választmányi üléstől, hogy a közösség választ talál arra: mely jövőbeni irányoknak van meg a támogatása" - nyilatkozta a lapnak Botka László, az MSZP választmányának elnöke.

Sopronban jégeső esett. Az Indexen arról olvashatnak, hogy Az ország északnyugati részén erős viharokkal érkezett meg hazánkba a hidegfront. A viharzóna este 9 körül a Dunakanyar felé tartott, később a Zalaegerszeg-Szombathely vonal mentén újabb cellák alakultak ki, ide érkezett a zivatarok második hulláma. Egy időre tehát vége a 20 fokos jó időnek.

Az ügyészség továbbra is előzetesben tartaná Simon Gábort - írja a Népszabadság. A lap szerdai számában Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a főügyészség indítványozta Simon Gábor előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. Simon Gábort egyebek közt adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntette, kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségének elkövetése, valamint felbujtóként közokirattal visszaélés miatt gyanúsítják - mondta a szóvivő. Ugyanakkor a lap kérdésére, hogy az elmúlt hetekben változott-e a gyanúsítottak száma, illetve vannak-e a nyomozásnak új fejleményei, Nagy Andrea nem kívánt válaszolni a nyomozás érdekeire hivatkozva.

Két olyan esetről is ír a Magyar Nemzet, amelyekben első fokon kimondták egy devizahitel-szerződés érvénytelenségét, a hitelezők mégis a hitelszerződés felmondása mellett döntöttek. A lap szerint a bankok a jogerős ítéletet várják.
Lefilmezték a tengerészlegendák vízi szörnyét. A Kaliforniai-öbölben sikerült levideózni az egyik legfurcsább tengeri lényt, a hatalmas szíjhalat, a videót az Indexen nézhetik meg.

A magyar fiatalok mintegy harmada nem - vagy nem kizárólag - Magyarországon képzeli el a jövőjét, több mint tizedük pedig komolyan tervezi, hogy külföldön dolgozzon és/vagy éljen - derül ki a Tárki idősorából és a KSH Népességtudományi Kutatóintézet kutatásából, amelyet a napi.hu közöl. Az utóbbi több mint tíz évben a külföldi munkavállalást vagy letelepedést tervező fiatalok aránya 22 százalékról 34-re emelkedett.

Az új Polgári Törvénykönyv bizonyos témákban fokozottabban védi a fogyasztókat a korábbinál. A portfolio.hu videóinterjúban kérdezte Dr. Sahin-Tóth Balázs, a Morley Allen & Overy Iroda vezető ügyvédjét a fogyasztóvédelmi rendelkezésekről, és az élet- és egészségbiztosításokat érintő változásokról.

Hogy mennyibe kerül a legolcsóbb és a legdrágább ingatlan Magyarországon? A pénzcentrum képekkel, érdekességekkel tarkított ingatlanpiaci körképéből megtudhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×