eur:
394.16
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Értékben nőtt, mennyiségben csökkent a kozmetikumok forgalma

Háztartási vegyiáruból és kozmetikumból mintegy 310 milliárd forint forgalmat bonyolított az élelmiszer-kiskereskedelem 2013 márciusa és 2014 februárja között, 2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, mennyiségben viszont 2 százalékos csökkenést regisztrált a Nielsen piackutató vállalat.

A társaság keddi közleménye szerint az átlag fölött nőtt a boltok bevétele az értéket tekintve a legnagyobb forgalmú tíz termékből, például az öblítőkből 6, a mosószerekből és fogkrémekből 5-5, a mosogatószerekből pedig 3 százalékkal.

Mind értékben, mind mennyiségben emelkedett a kiskereskedelmi eladás többek között a dezodorokból, öblítőkből valamint tusfürdőkből.

A bolttípusok piaci részesedése nem változott, legnagyobb rész - 37 százalék - a 2500 négyzetméter feletti üzletekre (hipermarketekre) jut. Utána a vegyiáru szaküzletek következnek 30 százalékkal, majd a jórészt szupermarketet és diszkontot magában foglaló 401-2500 négyzetméteres csatorna 19 százalékkal. A 400 négyzetméteres és kisebb üzletek aránya 14 százalék.

Háztartási vegyiáruk és kozmetikumok tévéreklámjára 2013-ban - hivatalos listaáron - kereken 125 milliárd forintot költöttek a piaci szereplők, 2 százalékkal többet, mint az előző évben. Az összes költésből, szintén listaáron számolva a legnagyobb rész a mosogatószerre és fogkrémre jutott, 7-7 százalékkal, utánuk a folttisztító szer és a lábápoló szer következik, egyaránt 5 százalékkal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×