eur:
393.48
usd:
367.81
bux:
65971
2024. április 23. kedd Béla

Mol-INA-ügy - Horvát ügyészség: Hernádi valótlanságokat állított

A horvát államügyészi hivatal hétfőn közölte, hogy Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója "több valótlanságot állított" az egyik horvát kereskedelmi televíziónak adott vasárnapi interjújában a Mol-INA-üggyel kapcsolatban.

A zágrábi ügyészség a Hina hírügynökség beszámolója szerint ezen túlmenően nem kommentálta az interjúban elhangozottakat, de azt megjegyezte, hogy minden vád alá helyezett személyt megillet az a jog, hogy az általuk megfelelőnek ítélt módon adják elő védelmüket, és nincsenek arra kötelezve, hogy elmondják az igazságot.

A nap folyamán Ivo Josipovic horvát elnök is megszólalt a vasárnapi Hernádi-interjú kapcsán. Josipovic úgy értékelte, hogy a Mol elnök-vezérigazgatója a horvát igazságszolgáltatásra próbált nyomást gyakorolni, egyúttal pedig abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a zágrábi hatóságok figyelmen kívül fogják hagyni az ilyen kísérleteket.

A vasárnap az RTL televíziónak adott exkluzív interjúban Hernádi Zsolt egyebek mellett azt mondta, hogy nem kapott szabályos idézést Horvátországtól, és megismételte, hogy sem ő, sem kollégái nem követtek el bűncselekményt a Mol-INA-ügyben.

Hernádit azzal vádolják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fizettetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy az INA irányítási jogai a Molhoz kerüljenek. A horvát politikust ezért nem jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélte a horvát bíróság.

Az ügyben a horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) március 31-én emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Ugyanezen a napon a horvát legfelsőbb bíróság megkezdte Ivo Sanader perének fellebbviteli tárgyalását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×