Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elindította budapesti járatait az izraeli UP by El Al légitársaság

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elindította budapesti járatait az UP, az izraeli El Al légitársaság diszkont modellben működő részlege, az első járat szerda délelőtt landolt a ferihegyi repülőtéren.

A légitársaság a nyári menetrendi időszakra több gépet állított forgalomba, napi két járatot üzemeltetnek szombat kivételével, így hetente 12 járat közlekedik majd Budapest és Tel Aviv-Ben Gurion repülőtér között.

Váradi János, az El Al magyarországi vezetője a járatnyitó sajtótájékoztatón azt mondta, a légitársaság, az útvonal és a Budapest Airport is "jobban teljesít", idén az első negyedévben 16 százalékkal több utast szállítottak az előző évihez képest, viszont az átlagos jegyárak 20 százalékkal csökkentek. Tavaly egész évben 27 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el izraeli utasok a magyar szállodákban, és az Izraelbe látogató magyar utasok száma 38 százalékkal emelkedett, elérte a 11 ezret.

Hangsúlyozta: a UP nem leányvállalat, vagy külön cég, hanem egy márka, amely az El Al része, de diszkont formában működik. A gépeket 180 székesre rendezték be, és egyes szolgáltatásokért fizetni kell, viszont biztosítják az átszállást, központi repülőtereket használnak, és az El Al személyzete szolgálja ki a járatokat.

Az előző évben a vezérigazgató elmondása szerint 624 járatot közlekedtetek, erre az évre 852 járatot terveznek, 37 százalékkal többet, így a tavalyi 74 ezerről 125 ezerre nőhet az utasszámuk, idei kapacitásaik 77 százalékát már lekötötték.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, nagy megtiszteltetés volt a ferihegyi repülőtérnek, hogy az elsők között választotta ki az El Al új márkájának bevezetéséhez, és bízott benne, hogy a járat minden előzetes elvárást teljesíteni fog.

Az El Al a budapesti Up-járat vezetésével egy időben Berlinbe, Prágába, Kijevbe és Lárnakára indította el a diszkont formában működő járatokat.