Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem mond le az oroszországi autógyártás tervéről a Daimler

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Daimler az Oroszország elleni szankciók bevezetését szorgalmazó politikai környezetben is kitart a helyi gyártást előnyben részesítő terjeszkedési stratégiája mellett.

A Daimler 2020-ig tartó terjeszkedési stratégiája szerint közelebb kívánja vinni a gyártást a piacaihoz, huzamosabb ideje vizsgálja az oroszországi gyártás megkezdésének a lehetőségét is.

"Már több tárgyalást folytattunk a témában, az egyeztetéseket folytatni kívánjuk" - mondta a Daimler egyik szóvivője kedden Stuttgartban.

A szóvivő ugyanakkor nem erősítette meg az orosz Vedomosztyi lap több lehetséges együttműködő partnerrel folytatott tárgyalásokról szóló értesülését. "Eddig se konkrét terv, se döntés nem született Mercedes személygépkocsik oroszországi gyártásáról" - hangsúlyozta.

A német gazdasági szereplők körében egyre nő az aggodalom az Oroszország elleni szigorú szankciók esetleges bevezetése miatt. Oroszország hatalmas autópiaci potenciált képvisel, különösen a prémium márkák gyártói számára. Miközben az idei első két hónapban Oroszországban két százalékkal csökkentek az autópiaci értékesítések, a Mercedes 26 százalékkal növelte eladásait.

A Mercedes jelenleg tehergépjárműveket és kis áruszállítókat gyárt Oroszországban közös vállalati formában. Az ország a Daimler tíz legnagyobb piacának egyike.