eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új komáromi Duna-híd épülhet

Magyar-szlovák szakértői egyeztetések kezdődtek az új komáromi Duna-hídról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a magyar-szlovák infrastruktúra vegyesbizottság elsősorban a határkeresztező gyorsforgalmi fejlesztések jelenlegi helyzetével foglalkozott szerdai budapesti ülésén, megtartotta az első ülését az új Duna-híd építési feladatait összehangoló kétoldalú szakértői munkacsoport is.

A tárca közleménye szerint a magyar és a szlovák fél egyetértett abban, hogy az új komáromi Duna-híd a két ország közös beruházásában, uniós források igénybevételével valósuljon meg. A mintegy 25 milliárd forintos becsült költségű fejlesztés fedezetét az Európai Összekapcsolási Eszköz (CEF) keretéből lehetne előteremteni.

A hídépítést felügyelő munkacsoport az újonnan elfogadott ügyrendje szerint legalább félévente ülésezik, a testületet társelnökökként a két szaktárca államtitkárai vezetik.

A Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezette magyar delegáció jelezte, hogy februárban elindul az M15 gyorsforgalmi út kétszer kétsávos autópályává bővítésének környezetvédelmi engedélyeztetése. A projekt kivitelezése legkorábban 2016-ban kezdődhet meg.

A küldöttség beszámolt arról, hogy a távlati M30-as autóút részeként 2015 végéig befejeződik a szlovák oldali Kassa-országhatár gyorsforgalmi szakaszt a Hidasnémeti-Tornyosnémeti elkerülővel összekötő 1,8 kilométeres csatlakozás megépítése.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×