eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: 21 éve nem dolgoztak annyian, mint ma

Huszonegy éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint ma - kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait.

A KSH tájékoztatása szerint idén augusztus-októberben 3 millió 992 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 57 ezerrel, 1,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A munkanélküliek száma 434 ezer volt, 29 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal 9,8 százalékra mérséklődött.

A Fidesz szóvivője biztatónak nevezte, hogy tartós a kedvező trend a foglalkoztatásban, "napról napra egyre több ember találja meg a helyét a munkaerőpiacon", az álláskeresők száma pedig csökken. Hosszú évek után először idén nyáron süllyedt 10 százalék alá a munkanélküliségi ráta - emlékeztetett.

Magyarország jó úton jár, a kormányváltás óta végrehajtott gazdaságpolitikai fordulat "egymás után hozza meg az eredményeket" - értékelte a KSH számait Selmeczi Gabriella, aki szerint további bizakodásra adnak okot a foglalkoztatást ösztönző programok, például az 55 évnél idősebb munkanélküli nők foglalkoztatását segítő, valamint a gyed extra.

Összegzése szerint reális cél, hogy a foglalkoztatottak száma jövőre elérje a négymilliót.

Azzal kapcsolatban, hogy - mint arról Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes beszélt szerdán - az MSZP szerint a Fidesz-kormány nem teljesítette a munkahelyek teremtésére vonatkozó ígéreteit, a kormánypárt szóvivője azt mondta: az MSZP hamis állításait a tények cáfolják. A szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliek száma, csökkentek a bérek, magas volt a jövedelemadó, sőt a baloldal "ma is adóemelésre készül" - sorolta Selmeczi Gabriella. Véleménye szerint Tóbiás Józsefnek egyedül a szocialista párt alkalmatlanságával kellene szembesülnie.

A Fidesz szóvivője arra is reagált, hogy Gúr Nándor MSZP-alelnök elmondása szerint csaknem ötvenezer képesítés nélküli embert olyan képzésre írat be a kormány, ahol csak "köszönni és ötig számolni" tanítják őket. Ezt Selmeczi Gabriella úgy kommentálta: Gúr Nándor valójában a korábbi oktatási miniszterek, Hiller István és Magyar Bálint oktatáspolitikáját illette kritikával.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×