Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hódít a gyerekeknek szóló megtakarítási szolgáltatás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmincegy szövetkezeti hitelintézet csatlakozott a TakarékPont Hálózat ifjúsági megtakarítási programjához. Ennek köszönhetően még szélesebb körben elérhetővé válik a népszerű TakarékMatrica és a Csemete számla.

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének tagjai további 381 értékesítési ponttal kapcsolódnak a 6-14 éves gyermekek számára idén ősszel bevezetett programba. Az új hitelintézetek részvételével több mint 80 százalékkal, 838-ra nőtt az értékesítő pontok száma, többek között Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, ahol a TakarékPont Hálózat nem rendelkezik kirendeltséggel.

"Az elmúlt években a TakarékPont kiemelten törekedett arra, hogy aktívan részt vegyen a gyerekek pénzügyi edukációjában. A Hálózat a TakarékMatrica Programmal is hozzá kíván járulni a pénzügyi kultúra támogatásához" - mondta el Brezina Szabolcs, a TakarékBank vezérigazgató-helyettese.

A kis értékű megtakarításokat ösztönző TakarékMatrica albumban a gyerekek 40 féle, az Állatkertben megtalálható állatok matricáit gyűjthetik össze. A TakarékPont Hálózat a 160 különféle matrica összegyűjtését és bemutatását követően további ajándékokkal jutalmazza a fiatalok takarékoskodását. A TakarékPont nemrég végzett felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett 6-14 éves gyermekek közel fele már hallott a TakarékMatricáról, és ugyanebből a korosztályból a megkérdezett gyerekek többsége pedig szeretne TakarékMatrica albumot.

Az országos kutatás kitért arra is, hogy a gyermekeknek mennyire tetszenek a megtakarításaik után ajándékba kapott matricák. A visszajelzések alapján megállapítható, hogy a gyerekek közel kétharmadának nagyon tetszik az album témája és - összehasonlítva más hasonló kiadványokkal - tetszési indexe kiugróan magas, megközelíti a 95 %-ot.

A Program sikerének köszönhetően a Hálózat hivatalos Facebook közösségi oldalán a TakarékPont új kényelmi szolgáltatást indított. Az alkalmazással a matricát gyűjtők egymás közt csereberélhetik a képeket, így az okos takarékoskodás még vonzóbbá válik számukra.

A TakarékMatrica Program egy 6-14 éves gyerekek számára fejlesztett megtakarítási termék. A csatlakozás feltétele, hogy a gyermek törvényes képviselőjével Csemete számlát nyisson, amelyhez egy gyűjtő album jár. A kis értékű megtakarítások befizetésével - befizetésenként minimum 500 forint - juthatnak a gyerekek a 40 - féle, az Állatkertben megtalálható állatot ábrázoló képhez. Ha betelt az album, a Hálózat további praktikus ajándékkal jutalmazza a takarékoskodást.