eur:
394.14
usd:
371.33
bux:
66653.92
2024. április 16. kedd Csongor

Merkel dicséri görög kormányt

Nagyon figyelemreméltónak nevezte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a válság sújtotta Görögország kormánya által elfogadott reformokat.

"Tudom, hogy sok mindent lehet mondani, ami még nem úgy van (Görögországban), ahogy azt mi német szemszögből elképzeljük. De a változás kézzelfogható" - mondta a német kancellár.

Angela Merkel elmondta: "a trojkából sokan nem tartották képesnek erre Görögországot, ennek ellenére sikerült Athénnak, és ezért nagyrabecsülésemet fejezem ki".

A német kormányfő hozzátette, már látszanak az euróövezeti mentőöv első eredményei, Írország és Spanyolország ismét a saját lábára állt. "Ez két pozitív példa, és Portugália is nagyon jó úton halad" - mondta Angela Merkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Erre kellene odafigyelni, hogy az otthonfelújítási program ne okozzon építőanyag-hiányt

Erre kellene odafigyelni, hogy az otthonfelújítási program ne okozzon építőanyag-hiányt

Nemrég jelentette be a kormány a hamarosan induló otthonfelújítási programot, melynek során az Energiaügyi Minisztérium a REPowerEU keretből 108 milliárd forintot különített el, mintegy 20 ezer lakóingatlan energetikai célú felújítására. Hogy mire elég ez az összeg, illetve mire lenne fontos odafigyelni a program megvalósítása során, arról Pálffy Anikó, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) vezetője és Juhász Attila, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának és az Újház Zrt.-nek az elnöke a Telexnek beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×