eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma

Magyar tulajdonba került a Műszaki Kiadó

Száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás, a Konsept-H Könyvkiadó Kft. vásárolta meg november közepén a Műszaki Könyvkiadót, amely ezt szerdán közölte az MTI-vel.

A közlemény szerint a tulajdonosváltás nem érinti a főként matematika és szakképzési tankönyveket gondozó kiadó működését és stratégiáját: az elsődleges cél továbbra is a pedagógusok, a diákok és a szülők minél hatékonyabb segítése.

Felidézték: az 1955-ben alapított Műszaki Kiadót 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer kiadóvállalat. A vállalat 1998-ban megvette Calibra Kiadót is, amelyet beolvasztott a Műszaki Kiadóba. 2007-től a kiadó a szintén holland Infinitas Learning cégcsoporthoz került. Az anyavállalat az utóbbi években több területen is jelentős befektetésekkel, fejlesztésekkel segítette a kiadó tevékenységét - közölték.

A nemzetközi tulajdonosi háttér ellenére, mint írták, a kiadó hazai fejlesztésű, magyar szerzőkkel és közreműködőkkel készülő korszerű tankönyveket és oktatást segítő kiadványokat jelentetett meg nagy számban. A kiadó interaktív tananyagai és online könyvei miatt a digitális tananyagpiac fontos szereplőjévé vált, a legnagyobb hazai online pedagógusközösséget, az eTanárikart is működteti, továbbá rendszeresen szervez szakmai képzéseket és rendezvényeket.

A Konsept-H Könyvkiadó Kft. honlapja szerint az 1995-ben alapított kiadó általános iskolai, szakképző iskolai, gimnáziumi, illetve nemzetiségi oktatás részére, valamint enyhe értelmi fogyatékos tanulóknak is készít és forgalmaz tankönyveket, segédkönyveket, tanulást, tanítást segítő kiadványokat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×