eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bejelentette vételi szándékát a Praktikerre az MPF

Megvásárolná és feltőkésítené a Praktiker magyarországi áruházait az MPF Holding; a cégcsoport szingapúri anyavállalata egy kínai befektetővel közösen már hivatalosan is bejelentette vételi szándékát - közölte az MPF sajtóügyekért felelős munkatársa szerdán.

Ambrus András tájékoztatása szerint a Magyarországon tizenkilenc nagy- és két miniáruházzal jelen lévő Praktiker megvásárlását és feltőkésítését saját forrásból biztosítanák. A cégcsoport közel 10 millió euró nagyságú befektetést tervez az esetlegesen tulajdonába kerülő barkácsáruházláncnál, így biztosítva a szilárd üzleti hátteret a beszállítók számára, és a közel 1200 munkahely megtartását.

Az MPF heteken belül várja a választ vételi ajánlatára a német felszámolótól - tette hozzá a sajtóügyekért felelős munkatárs.

A cégcsoport előző hazai befektetése a csőd szélén álló, több mint százéves múltra visszatekintő FÉG fűtőkészülékgyár megvásárlása volt. A gyár az átszervezés és feltőkésítés után ma a beszállítókkal együtt közel 300 főnek biztosít munkát.

A holding magyarországi befektetései közé tartozik például az MPF Holding Logisztikai és Kereskedelmi Zrt., illetve a Widenta csiszolószerszámgyár, befektetésekkel rendelkezik egyebek mellett a logisztika, a bútoripar, az építőipari kemikáliák területén. A cégcsoport vállalatai és termékei a világ több pontján megtalálhatóak Kínától az Egyesült Államokig.

A Baumarkt Praktiker International GmbH, a Magyarországon 21 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. anyavállalata október közepén terjesztett elő felszámolási eljárás iránti kérelmet.

A valamennyi érdekeltségét együttvéve 20 ezer embert foglalkoztató Praktiker AG július elején közölte, hogy fizetésképtelenné vált. A cégcsoport csődgondnokai szeptember elején jelentették be, hogy mivel nem sikerült befektetőt találni a 130 tagú németországi Praktiker barkácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, a márkát kivezetik a német piacról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×