eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó: nem rúgta fel a stratégiai partnerséget a Jabil Circuit

Nem jelenti a stratégiai partnerség felrúgását, ha van egy olyan nemzetközi piaci fejlemény, ami nem befolyásolható sem a Jabil Circuit magyarországi cége, sem a magyar kormány által - jelentette ki a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az MTI-nek kedden telefonon adott nyilatkozatában.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. hétfőn közölte, hogy a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A közlemény szerint a cégnek mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania.

Szijjártó Péter leszögezte: a stratégiai együttműködési megállapodásban rögzítetteket a Jabil Circuit eddig betartotta. Információk szerint nemzetközi piaci fejlemény vezetett oda, hogy a Jabil Circuit ilyen döntést volt kénytelen hozni. A cég szolgáltatásai, termékei iránti kereslet csökkenése kívül áll a társaság magyarországi vállalatán vagy a magyar gazdaságpolitikán - fogalmazott az államtitkár.

A stratégiai partnerségi megállapodásban rögzítették, hogy a vállalat a piaci körülmények, a vevői igények ismeretében törekszik a magyarországi gyártókapacitás bővítésére, a Jabil Circuit ennek eddig eleget is tett - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kiemelte: a munkaerő-piaci helyzet szempontjából jó hír, hogy az elmúlt napokban 1300 új munkahelyet létrehozó beruházásokat jelentettek be az észak-magyarországi régióban. Pénteken jelentették be a Takata japán autóipari beszállító cég új zöldmezős beruházását Miskolcon, ami ezer új munkahelyet jelent, kedden pedig a német Bosch jelentett be egy olyan fejlesztést, ami 320 új munkahelyet teremt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az új munkahelyek létrejötte ellensúlyozza azoknak a családoknak a nehéz helyzetét, akiket a Jabil Circuit által bejelentett leépítés érint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×