eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó: nőtt a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom

Közös sikernek tartják a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom emelkedését a két ország gazdasági vegyes bizottságának társelnökei.

A bizottság kétnapos ülése hétfőn kezdődött Budapesten. A két társelnök, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Ho Thi Kim Thoa vietnami ipari és kereskedelmi miniszterhelyettes külön is egyeztettek, és áttekintették, hogy az éppen egy éve lezajlott tanácskozás óta milyen előrelépéseket sikerült elérni az együttműködés fejlesztésében - közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Szijjártó Péter és tárgyalópartnere áttekintette a két ország közötti kötöttsegélyhitel-ügyletek helyzetét, és megállapodtak az együttműködéshez szükséges feltételek kialakításának felgyorsításáról az egészségügy, az informatika, az oktatás és a mezőgazdaság területén.

Közös sikerként hívták fel a figyelmet arra, hogy az év első nyolc hónapjában 26 százalékkal emelkedett a Magyarország és Vietnam közötti kereskedelmi forgalom, 37 százalékkal növekedett a magyar export, s így újra magyar többlet mutatkozik a két ország forgalmában, 6,3 millió dolláros - közölte a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×