eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat

Évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat az Európai Unió és a magyar kormány 50-50 százalékos forrásbiztosításával - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára Gödöllőn.

Czerván György a Magyar Méhészek Nyolcadik Világtalálkozóján azt mondta: az összeg évente 15 százalékkal haladja meg az előző ciklus forrásállományát. Az államtitkár a méhész szakma számára az év legfontosabb intézkedései között említette a 2013 és 2016 közötti időszakra szóló Magyar Méhészeti Nemzeti Program elkészítését, amelyet az Európai Bizottság is jóváhagyott. Továbbá szólt a hozzá kapcsolódó, széles szakmai és társadalmi körben egyeztetett és elfogadott végrehajtási rendeletről is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×