eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: több pénz marad a budapesti családoknál

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bérletei árának csökkentésével több pénz marad majd a fővárosi családoknál - mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési és fővárosi képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa emlékeztetett, a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy csaknem tíz százalékkal csökkennek a BKK-bérletek árai. Januártól a teljes árú havi bérlet 10 500 helyett 9500 forintba, a dolgozók kedvezményes éves bérlete 114 600 helyett 103 ezer forintba, a tanulók havi bérlete 3850 forint helyett 3450 forintba, a nyugdíjasoké pedig 3700 helyett 3330 forintba kerül a jövő évtől. Tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a kismamabérletek is - ismertette az új árakat Németh Szilárd.

A képviselő azzal magyarázta az árcsökkentés lehetőségét, hogy a BKV és a BKK idén sokkal jobban teljesített, azaz nagyobb lesz a jegy- és bérletárbevétele, mint korábban, ami köszönhető egyebek mellett a bérletpénztárak hosszabb nyitva tartásának, az első-ajtós felszállás bevezetésének bizonyos járatokon, valamint a hatékonyabb jegy- és bérletellenőrzésnek. E megnövekedett bevételből "valamit vissza szerettünk volna adni a fővárosi családoknak" - mondta a politikus.

Tájékoztatása szerint az új bérletárakkal egy kétgyermekes család - ahol mindkét szülő dolgozik és mindkét gyermek tanul - 2014-ben 33 600 forintot spórolhat meg.

Németh Szilárd hozzátette, a tarifacsökkentéstől azt várják, hogy akár 15-30 ezerrel is többen vásárolnak majd bérletet. Jelezte egyúttal, hogy 2014-től több mint 300 új jegyautomatát helyeznek el a fővárosban, és felgyorsítják az elektronikus jegyrendszer kialakítását is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×