eur:
393.31
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Sikerrel zárult a hegyközségi rendszer átalakítása

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter munkamegbeszélésen egyezetett a szervezet jövőbeni kihívásairól a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának új elnökével, Tornai Tamással valamint a szervezet alelnökével, Frittmann Jánossal.

A miniszter felvázolta, hogy a szervezeti megújulás a hegyközségi törvényben foglaltak alapján rendben lezajlott. Kiemelte, hogy számos finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy valóban egy európai szemléletű, innovatív testületté váljanak, amely méltóképpen képviselheti majd a borágazat egészét akár belföldi vagy nemzetközi tekintetben egyaránt - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Tornai Tamás hangsúlyozta, hogy a fentiek szellemében hirdette meg elnöki programját és készen áll arra, hogy működőképes pályára állítsa a 22 borvidékért felelősséget vállaló szervezetrendszert. Frittmann János hangsúlyozta, hogy alapvető fontosságú az átadás-átvételi folyamatok részét képező pénzügyi és gazdasági jellegű dokumentumok áttekintése, hogy tisztában legyenek azzal, milyen jelenleg a működőképesség és milyen ráfordítások szükségesek a tervek megvalósításához.

Fazekas Sándor a továbbiakban köszöntötte az Elnökségi ülésre érkezett küldötteket, majd Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért felelős miniszteri biztos részt vett az Elnökségi ülésen, ahol bemutatták a HNT új koncepcióját, szervezeti felépítését, felelősségi rendszerét.

Az elnökségi ülést követően küldöttgyűlés keretében megválasztották a négy jelölt közül (Bodnár Péter, Brazsil Dávid, Harcz Zoltán, Horváth Csaba) az új főtitkárt, aki nagy arányú támogatást maga mögött tudva Bodnár Péter lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×