Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sikerrel zárult a hegyközségi rendszer átalakítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter munkamegbeszélésen egyezetett a szervezet jövőbeni kihívásairól a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának új elnökével, Tornai Tamással valamint a szervezet alelnökével, Frittmann Jánossal.

A miniszter felvázolta, hogy a szervezeti megújulás a hegyközségi törvényben foglaltak alapján rendben lezajlott. Kiemelte, hogy számos finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy valóban egy európai szemléletű, innovatív testületté váljanak, amely méltóképpen képviselheti majd a borágazat egészét akár belföldi vagy nemzetközi tekintetben egyaránt - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Tornai Tamás hangsúlyozta, hogy a fentiek szellemében hirdette meg elnöki programját és készen áll arra, hogy működőképes pályára állítsa a 22 borvidékért felelősséget vállaló szervezetrendszert. Frittmann János hangsúlyozta, hogy alapvető fontosságú az átadás-átvételi folyamatok részét képező pénzügyi és gazdasági jellegű dokumentumok áttekintése, hogy tisztában legyenek azzal, milyen jelenleg a működőképesség és milyen ráfordítások szükségesek a tervek megvalósításához.

Fazekas Sándor a továbbiakban köszöntötte az Elnökségi ülésre érkezett küldötteket, majd Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért felelős miniszteri biztos részt vett az Elnökségi ülésen, ahol bemutatták a HNT új koncepcióját, szervezeti felépítését, felelősségi rendszerét.

Az elnökségi ülést követően küldöttgyűlés keretében megválasztották a négy jelölt közül (Bodnár Péter, Brazsil Dávid, Harcz Zoltán, Horváth Csaba) az új főtitkárt, aki nagy arányú támogatást maga mögött tudva Bodnár Péter lett.