eur:
395.32
usd:
372.3
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nagyszabású fejlesztés a balatonfüredi hajógyári kikötőben

A német Sennebogen család tulajdonában lévő BF Invest Kft. 841 millió forintos, 40 százalékos uniós támogatottságú beruházással korszerűsíti és új szolgáltatásokkal, attrakciókkal bővíti a hajdani balatonfüredi hajógyár területén lévő kikötőjét 2015 közepéig - jelentették be a projektnyitó sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

Michael Seiferling, a BF Invest Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a Balaton legmodernebb, legkörnyezetbarátabb, legnyitottabb és legsportosabb kikötőjévé kívánnak válni, amely megállja a helyét más európai tavak kikötőivel való összehasonlításban is.

Az ingatlan, ahol a fejlesztés megkezdődik, 2006-ban került a BF Invest Kft. tulajdonába, a Balaton egyik legrégebbi és leghosszabb partszakasszal rendelkező kikötőjének számít. Saját sólyatérrel rendelkezik, és itt található a tó legnagyobb daruja is 7,5 tonna emelőkapacitással.

Az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás keretében a cég kikötőjét új hullámtörő kőmólóval és úszómólókkal bővítik, aminek köszönhetően a hajóhelyek száma 175-tel nő, közel háromszázra.

A beruházás része lesz egy új, innovatív szolgáltatásokat nyújtó vitorlásközpont is. Ez helyet ad majd többek között egy vitorlás iskolának, egy vitorlásfelszerelés és -ruházat boltnak, egy történeti múzeumnak, egy konferenciateremnek, valamint egy úgynevezett "business roomnak". A múzeumban kívánják bemutatni a Balatonfüredi Hajógyár történetét különböző dokumentumokkal, fényképekkel, tervekkel és makettekkel. Az üzleti helyiségben számítógép, fénymásoló, nyomtató, telefon és fax áll majd a vendégek rendelkezésére. A létesítményekhez parkolók kialakítását is tervezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×