eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Szijjártó: a kormány szoros együttműködésre törekszik az orosz régiókkal

A magyar kormány szoros gazdasági együttműködésre törekszik Oroszország régióival, köztük a Tatár Köztársasággal - erről beszélt Szijjártó Péter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos kedden a Parlamentben, ahol fogadta Ravil Muratovot, az Oroszországban lévő Tatár Köztársaság miniszterelnök-helyettesét.

A budapesti találkozóról a kormánybiztos-államtitkár sajtófőnöke, Varga Éva tájékoztatta az MTI-t.

Közölte: a megbeszélésen Szijjártó Péter tatár partnerének elmondta, hogy Magyarország keleti nyitás stratégiájának egyik fontos célkitűzése az Oroszországba irányuló magyar export növelése. Ezért a magyar kormány szoros együttműködést alakít ki Oroszország köztársaságaival és régióival, ennek jegyében pedig felgyorsítja a Magyarország és a Tatár Köztársaság közötti gazdasági együttműködési megállapodásról a tárgyalásokat - idézte a kormánybiztos szavait a sajtófőnök.

Hozzátette, Magyarország az idei év első felében 83 százalékkal növelte a Tatár Köztársaságba irányuló exportját, a keddi megbeszélésen pedig ennek további növeléséről tárgyaltak a felek. "Elsősorban mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és vízgazdálkodási kivitelre koncentrálunk, a termékek mellett azonban egyre inkább előtérbe helyezzük a technológiaexportot is" - mondta a tájékoztatás szerint Szijjártó Péter.

A szövetségi köztársaság Oroszországot 83 területi egység alkotja: 21 köztársaság, 9 határvidék, 46 megye, 2 szövetségi státusú város, 1 autonóm terület és 4 autonóm körzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×