eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Érkeznek az új tarifák - Kötelező biztosítás

Szombaton, november 2-án teszik közzé a biztosítók a jövő év január 1-jétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításai díjaikat - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az InfoRádió kérdésére.

Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője az InfoRádiónak elmondta: változott a törvény, a korábbiakkal ellentétben a tarifák most újságokban nem, csak a Magyar Nemzeti Bank, a Mabisz és a biztosítók saját honlapjain jelennek meg.

Az új tarifákat itt nézheti meg.

Nem is kötelező minden cégnek új árakat hirdetnie, csak annak, amelyik változtatna a díjszabásán.

A várható tarifákkal összefüggésben a szakember arra emlékeztetett: az elmúlt 3-4 évben a szakma rendre díjemelést várt, mégis mindig csökkentek az árak. Aki januártól váltana, annak legkésőbb december elsején éjfélig be kell küldenie kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának felmondását a jelenlegi biztosítójához.

Ezután egy hónapja van új megkötni új biztosítójával az új kontraktust.
A régióban futó autók 9 százalékának nincs kötelezője egy felmérés szerint

A közép-európai régió négy országa autósainak 67 százaléka jól tájékozottnak tartja magát a gépjármű-biztosítások terén, de 91 százalékuk rendelkezik csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) - közölte felmérése eredményét a Generali PPF Holding az MTI-vel.

A négy közép-európai ország - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - Generali-érdekeltségeit összefogó biztosítói holding kutatása kiterjedt Ausztriára is. A felmérést a felnőtt internetezők körében végezték, a megkérdezettek száma négyezer volt.

Az autótulajdonosok több mint 64 százaléka napi szinten használja gépjárművét, további 25,7 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy heti rendszerességgel, míg 7,5 százalékuk havi pár alkalommal ül a volán mögé A magyar autósok közül a legtöbben - a válaszadók 31,4 százaléka - évi 5-10 ezer kilométert tesznek meg kocsijukkal. Ez jellemző a többi országra is, kivéve Ausztriát, ahol sokkal nagyobb az éves futásteljesítmény.

A régió autótulajdonosainak 91 százaléka rendelkezik csak kötelező biztosítással, 9 százalékuk nem köti meg a törvényileg előírt biztosítást. A casco biztosítások még kevésbé elterjedtek: csupán a válaszadók 36 százaléka kötött ilyet autójára, annak ellenére, hogy 60 százalékuk ismeri a lehetőséget.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×