Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rogán: Windisch Lászlót jelölte MNB-alelnöknek Orbán Viktor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor miniszterelnök Windisch Lászlót jelölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, harmadik alelnökének - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a parlament gazdasági bizottságának elnöke hétfőn.

A politikus néhány perccel a jelölt bizottsági meghallgatása előtt - más témában - tartott sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre erősítette meg Windisch László jelöltségét. Hozzátette, a kormányfő a keddi nappal jelölte Windisch Lászlót az MNB alelnökének.

Rogán Antal hozzátette, a gazdasági bizottsági ülésen meghallgatják Kandrács Csabát is, aki az MNB Monetáris Tanácsának lehet az új tagja.

Windisch: erős mikroprudenciális felügyeletre van szükség

Erős mikroprudenciális felügyeletre van szükség, mert a bankrendszer veszélyes üzem; a bankrendszer a gazdaságért, az emberekért van, nem pedig fordítva - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) harmadik alelnökének jelölt Windisch László hétfőn Budapesten.

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságában tartott meghallgatásán a jelölt hangsúlyozta: a jegybank harmadik alelnökeként a mikroprodenciális felügyeletért és a pénzügyi fogyasztóvédelemért lesz felelős. Fontos feladatának tekinti, hogy visszaállítsa az emberek pénzügyi közvetítőrendszerbe vetett bizalmát, valamint azt, hogy az ügyfelek mögött erős, elkötelezett pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezet álljon.

A gazdasági bizottság támogatta Windisch László kinevezését

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága támogatta Windisch László MNB-alelnöki kinevezését hétfői ülésén.

A testület a kormánypárti képviselők 20 igen, az MSZP 4 nem, valamint a Jobbik és az LMP 4 tartózkodó szavazata mellett találta alkalmasnak a jelöltet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) harmadik, pénzügyi felügyeletért felelős alelnöke legyen.

Ugyanilyen szavazataránnyal támogatta a bizottság azt, hogy Kandrács Csaba legyen az MNB Monetáris Tanácsának ötödik külső tagja.

Kandrács Csaba az ülésen kiemelte: a fiskális és a monetáris politika szorosan összefügg, a két politikának összehangoltan kell működnie; ezt szeretné képviselni a monetáris tanácsban.