eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Így lehet olcsón új lakáshoz jutni - lapszemle

Bedőlt ingatlanpiaci fejlesztéseket dobnak piacra a bankok és a felszámolók, így olcsón lehet új lakásokhoz jutni - közli a napi.hu.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy eddig összesen öt darab olyan pénztárgép üzemel az országban, amelyet bekötöttek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Mint írják: ma már az optimisták sem számolnak azzal, hogy az év végéig le lehet vezényelni a 250 ezer kiskassza cseréjét az összes kiskereskedőnél, boltosnál, butikosnál, vendéglátóhelyen és gyógyszertárban.

Bedőlt ingatlanpiaci fejlesztéseket dobnak piacra a bankok és a felszámolók, így olcsón lehet új lakásokhoz jutni - közli a napi.hu. Persze ezen ingatlanok döntő többségének már több mint két éves a használatbavételi engedélye, így papírforma szerint nem számítanak újnak, csak újszerűnek, ám az első körös meghirdetésük óta már áfamentesek és a válság miatt is csökkent az értékük.

Az Index szerint nem is biztos a 2016-os pápalátogatás. Mert bár a köztársasági elnök múlt heti vatikáni útja után a távirati iroda azt írta, hogy Ferenc pápa elfogadta Áder János meghívását, Federico Lombardi, a szentszék szóvivője a Vatikáni Rádió magyar szekciójának érdeklődésére csak annyit mondott, hogy a pápa örömmel fogadta a magyar államfő meghívását, és nagy figyelemmel fontolóra is veszi a kérdést.

Pető Zsolt, a romagyilkosságok harmadrendű vádlottja szerint a móri ügyhöz hasonlóan egyszer majd a romagyilkosságok valódi elkövetői is előkerülhetnek - közölte a Magyar Nemzet, a Hír TV Riasztás című műsorára hivatkozva. Pető Zsolt ugyanis azt állította, hogy egyetlen bizonyíték sincs ellene, csak úgynevezett kevert DNS-nyomok, nem szerzett be fegyvereket, és nem követett el egyetlen gyilkosságot sem.

A Népszabadság szerint az állam veheti vissza a fővárosi önkormányzat közműcégeit. Fideszes politikusok tényként kezelik a Főgáz és a csatornázási művek részvényeinek várható visszavásárlását. A költségeket az állam fedezné, cserébe pedig tulajdonrészt kapna.

Az Index a 2014-ben mozikba kerülő, első igazi magyar akciófilmként beharangozott Argo 2-ről ír. A cikk szerint a 296,5 millió forintos Filmalap-támogatásból és persze termékelhelyezős szponzori támogatásból leforgatott film a Kill Bill és a hortobágyi western nagy találkozása lesz: a sok autós üldözés, lövöldözés és robbantás szenvedő alanya Kovács Lajos, Scherer Péter és a többi lúzer gengszter lesz. Kulka János pedig egy fekete nindzsát alakít.

A napi.hu szerint államosított sikercéggel szerződött az állam. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis nettó 375 millió forintért adott megbízást a tavaly év végén államosított IdomSoft Informatikai Zrt.-nek a 2014-es országgyűlési választás lebonyolításához szükséges alkalmazások rendszertervezésére és a nemzeti választási rendszer kifejlesztésére.

15-30 forintot eshetnek az üzemanyagárak, ha Irán visszatér az olajpiacra - közli a Portfolio.hu. Az ENSZ közgyűlésén ugyanis az Egyesült Államok és Irán viszonya is fókuszba kerülhet és ha a világ negyedik legnagyobb olajkészletével rendelkező ország elleni szankciók csak kis mértékben enyhülnének, már az is csökkentené a Brent típusú olaj árát.

A pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy ismét van miért izgulniuk a pénztárgépcserére kötelezett boltosoknak. Mivel az elmúlt hetek, hónapok határidő-tologatása után elképzelhető, hogy az 50 ezer forintos állami támogatás is veszélybe kerül, ezt ugyanis csak akkor kaphatják meg, ha december 31-ig beüzemelik boltjukban a pénztárgépet. A csúszás azonban szinte kódolva van a rendszerbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×