eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kamatdöntés - Londoni elemzők: a 3 százalékos alapkamatig nyitva az út

A magyar gazdaság jelenlegi kockázati és finanszírozási környezetében minimum 3,25 százalékos, de inkább 3,00 százalékos alapkamat eléréséig kínálkozik további monetáris enyhítési mozgástér - vélekedtek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának újabb 0,20 százalékpontos keddi kamatcsökkentése után londoni pénzügyi elemzők.

William Jackson, az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza értékelésében közölte: a keddi kamatdöntés után a ház az általa eddig jósolt 3,50 százalékról 3,00 százalékra módosította az idei év végi MNB-alapkamatra szóló előrejelzését.

Jackson szerint jóllehet a magyar gazdaság bruttó külső finanszírozási igénye a legmagasabbak között van a globális feltörekvő térségen belül, azonban a forint "figyelemreméltó épségben vészelte át" a régió piacainak legutóbbi kilengéseit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×