eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb 3 milliárd forint a beragadt panelpályázatokra

Mintegy 3 milliárd forint összegű támogatást ítélt meg a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Panel II program pályázatainak finanszírozására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az előző kormány által 2009-ben meghirdetett kiírásban a befogadott pályázatok közül 14 milliárd forintnyi beruházás fedezethiány miatt várakozni kényszerült. A széndioxid-kvóta értékesítési bevételéből biztosított forrás megítélésének köszönhetően 104 lakóközösség valósíthatja meg tervezett energetikai fejlesztéseit. A több mint 4700 család otthonát érintő felújítások mintegy 6,5 milliárd forint összegű megrendeléshez juttatják az építőipar hazai kis- és középvállalkozóit.

A pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. várja a pályázat felülvizsgálatának eredményéről korábban értesített lakóközösségek válaszlevelét a kvótabevételekből még rendelkezésre álló 1,56 milliárd forint odaítéléséhez.

A kormány a továbbiakban is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a forráslehetőségek mielőbbi megtalálásával a ZBR Panel II Program 2009-ben elfogadott valamennyi pályázatának megvalósítását lehetővé tegye - hangsúlyozta a szaktárca.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×