Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kivezetik a Quaestor részvényeit a tőzsdéről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kivezetik a Quaestor Értékpapír Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT), az erről szóló határozat hétfőn jelent meg a tőzsde honlapján.

A BÉT vezérigazgatójának határozata szerint a részvények utolsó kereskedési napja december 16-a, kivezetési napja pedig december 20.

A papírok kivezetéséről korábban a társaság közgyűlése döntött. A BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozatok szerint a tulajdonosi fórum felhatalmazta az igazgatóságot a társaság saját részvényeinek megszerzésére tőzsdei vásárlással, maximum 350 forintos árfolyamon.

A Quaestor 100 forint névértékű részvényei 1997. március 11. óta szerepelnek a tőzsdén, a standard kategóriában.

A BÉT adatai szerint a tőzsdei kereskedő cég részvényeinek 42,18 százaléka a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., 33,69 százaléka a Quaestor  Idegenforgalmi és Kereskedelmi Nyrt. tulajdonában van, a Twins Szálloda Kft. 6,74 százaléknyi, a Quaestor Utazásszervező Kft. 6,49 százaléknyi részvénnyel rendelkezik. A közkézhányad 10,9 százalék.

A részvények utolsó, szeptember 20-i záróára 340 forint volt, a papírok 180 napos átlagára 315 forint.

A Quaestor Értékpapír Nyrt. tavalyi árbevétele 3,15 milliárd forint, adózott eredménye 178,8 millió forint volt 2012-ben a magyar számviteli elvek alapján, nem konszolidált adatok szerint.