Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb ingyenes wifi-pont a II. kerületben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb ingyenes wifi-pontot üzemeltek be a II. kerületben a Bánffy György emlékparkban, a hidegkúti buszvégállomással szemben. Láng Zsolt polgármester az InfoRádiónak elmondta: jövő tavaszig szeretnék a Vérhalom tér környékén is kiépíteni az ingyenes szolgáltatást.

Ingyenes internet-szolgáltatást indított a II. kerületi önkormányzat a Bánffy György Emlékparkban. Láng Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az InfoRádiónak elmondta: ez a harmadik olyan helyszín a II. kerületben, ahol igyenes wifi-szolgáltatást nyújt az önkormányzat. A szolgáltatást egyszerre 40-50 ember tudja párhuzamosan használni, a maximális letöltési sebesség 20 megabit/másodperc (Mbps), a maximális feltöltési sebesség pedig 1 Mbps.

Közterületi wifit működtetnek a Mechwart ligetben és a Lövőház utcában is, amelyet az eddigi tapasztalatok alapján naponta több 100 felhasználó vesz igénybe, többnyire délután és este.

Láng Zsolt arról is beszélt, hogy mintegy 7300 négyzetméteres területet érint az ingyenes szolgáltatás. A nagysebességű szolgáltatást mindhárom területen a vendégek 30, a kerületi kártyával rendelkezők napi 120 percig használhatják. A kerület három wifis része mintegy 24 ezer négyzetmétert érint.

A rendszer kiépítése mintegy 1 millió forintba került.

A II. kerület polgármestere az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy jövő tavaszig szeretnék a Vérhalom tér környékén is kiépíteni az ingyenes szolgáltatást, mivel az ottani játszótér igen forgalmas, és a gyermekeiket ott sétáltató szülők számára hasznos a wifi.

Hanganyag: Windisch Judit