eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyarország dollárkötvény-kibocsátásra használhatná ki a Fed-döntést

Magyarország dollárkötvény-kibocsátásra használhatná ki az amerikai szövetségi jegybankrendszer (Federal Reserve System) váratlan döntését a mennyiségi enyhítési ciklus leépítésének halasztásáról - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének közgazdászai felzárkózó térségi áttekintésükben felidézték, hogy Magyarország a héten - még a Fed bejelentése előtt - ötmilliárd dollárig terjedő dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelentett be az amerikai értékpapír-felügyeletnél (SEC).

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint Magyarország jól ki is tudná használni devizakötvény-kibocsátásra a Fed döntése nyomán kialakult kedvező piaci finanszírozási környezetet, amely várhatóan addig áll rendelkezésre, amíg az amerikai jegybank "nem indul el ismét a kijárat felé", vagyis nem kezdi el havi 85 milliárd dolláros likviditáspótló keretének csökkentését.

A Morgan Stanley pénteki elemzése szerint a cég stratégái úgy tartják, hogy Magyarországnak az év végéig 1,5-2,5 milliárd dolláros kibocsátásra nyílna módja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×