eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Radikális forgalmi változásokat hoz az 1-es villamos felújítása

Jövő szombaton kezdődik az 1-es villamos Lehel út és Bécsi út közötti szakaszának felújítása a fővárosban. Emiatt a Hungária-körúton helyenként csak egy sávon közlekedhetnek az autósok, és az Árpád-hídon is csak két sávon haladhatnak majd a személygépkocsik az eddigi három helyett. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az első útszakasz rekonstrukciójával nagyjából karácsonyra végeznek, jövőre pedig a többi részen folytatják a villamosvonal felújítását.

Vitézy Dávid beszámolt arról, hogy szeptember 28-án kezdődik az 1-es villamos felújítása. Mint mondta, a kiemelt uniós fejlesztés fontos eleme, hogy a pálya megújítása mellett a villamost átvigyék a Rákóczi-hídon át Dél-Budára.

A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. Az Árpád-hídon sávlezárások lesznek, illetve 1 V és 101 V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek majd részben a Bécsi úttól, részben Óbudán a Bogdáni úttól a Lehel utcáig, ahonnan pedig már közlekedni fognak a villamosok Dél-Buda felé. Ez a forgalmi rend szeptember végétől körülbelül karácsonyig marad érvényben, azután 2014-ben más szakaszokon folytatódnak a villamos-felújítási munkálatok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid elmondta, hogy a Hungária körúton lesznek olyan szakaszok, ahol buszsávot jelölnek ki, de a legszűkebb keresztmetszetet jelentő Árpád-hídon nem lesz külön buszsáv. Itt ugyanis egy sávot már elfoglal a munkaterület, s ha még egyet kijelölnének a buszoknak, akkor csak egy sáv maradna az autósoknak. Ez pedig több problémát okozna a város közlekedésében, mint amennyi hasznot a buszsáv jelentene - jegyezte meg.

Ami pedig a Hungária-körutat illeti: egy-egy szakaszon itt is elfoglalhatják a munkagépek a belső forgalmi sávokat, így az autósoknak helyenként csak egy sávjuk marad a közlekedésre.

A BKK vezetője jelezte: még a munkák megkezdése előtt részletes tájékoztatást adnak arról, hogy mely szakaszokon miként módosul a forgalmi rend.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×