Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Radikális forgalmi változásokat hoz az 1-es villamos felújítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövő szombaton kezdődik az 1-es villamos Lehel út és Bécsi út közötti szakaszának felújítása a fővárosban. Emiatt a Hungária-körúton helyenként csak egy sávon közlekedhetnek az autósok, és az Árpád-hídon is csak két sávon haladhatnak majd a személygépkocsik az eddigi három helyett. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az első útszakasz rekonstrukciójával nagyjából karácsonyra végeznek, jövőre pedig a többi részen folytatják a villamosvonal felújítását.

Vitézy Dávid beszámolt arról, hogy szeptember 28-án kezdődik az 1-es villamos felújítása. Mint mondta, a kiemelt uniós fejlesztés fontos eleme, hogy a pálya megújítása mellett a villamost átvigyék a Rákóczi-hídon át Dél-Budára.

A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. Az Árpád-hídon sávlezárások lesznek, illetve 1 V és 101 V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek majd részben a Bécsi úttól, részben Óbudán a Bogdáni úttól a Lehel utcáig, ahonnan pedig már közlekedni fognak a villamosok Dél-Buda felé. Ez a forgalmi rend szeptember végétől körülbelül karácsonyig marad érvényben, azután 2014-ben más szakaszokon folytatódnak a villamos-felújítási munkálatok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid elmondta, hogy a Hungária körúton lesznek olyan szakaszok, ahol buszsávot jelölnek ki, de a legszűkebb keresztmetszetet jelentő Árpád-hídon nem lesz külön buszsáv. Itt ugyanis egy sávot már elfoglal a munkaterület, s ha még egyet kijelölnének a buszoknak, akkor csak egy sáv maradna az autósoknak. Ez pedig több problémát okozna a város közlekedésében, mint amennyi hasznot a buszsáv jelentene - jegyezte meg.

Ami pedig a Hungária-körutat illeti: egy-egy szakaszon itt is elfoglalhatják a munkagépek a belső forgalmi sávokat, így az autósoknak helyenként csak egy sávjuk marad a közlekedésre.

A BKK vezetője jelezte: még a munkák megkezdése előtt részletes tájékoztatást adnak arról, hogy mely szakaszokon miként módosul a forgalmi rend.

Hanganyag: Sigmond Árpád