Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két nap alatt elfogyott a Plotinus kötvény

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. szeptember 16-19. között nyilvános kibocsátás keretében maximum 500 millió forintnyi Plotinus Prémium kötvényt kínált fel befektetők számára, amelyeket már két nap alatt sikerült eladnia: hétfőn és kedden 514,7 millió forintnyi kötvényre adtak le jegyzést - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A társaság a befolyó összeget tőkepiaci és reálgazdasági befektetései folytatására kívánja fordítani.

A Plotinus Prémium kötvények darabonként 100 000 forintos névértékűek, 30 éves lejáratúak, az infláció felett 4,5 százalékos kamatprémiumot kínálnak, és kötvényenként 34 darab Plotinus törzsrészvényre válthatóak át. A kötvényeket a kibocsátó saját belátása szerint automatikusan visszavásárolhatja 115 000 forintos darabonkénti árfolyamon - de ez a jog csak az összes kötvény vonatkozásában, egyszerre él.

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt.-t magyar magánszemélyek alapították 2006-ban, 2011 februárjában vezették be papírjait a Budapesti Értéktőzsdére, és az eltelt idő alatt egy részvényre jutóan 59 százalékos vagyonnövekedést ért el - emelte ki a cég közleményében.

A Plotinus papírjai a BÉT standard kategóriájában forognak, záró áruk szerdán 2389 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 2600, a legalacsonyabb 1706 forint volt.