eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Két nap alatt elfogyott a Plotinus kötvény

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. szeptember 16-19. között nyilvános kibocsátás keretében maximum 500 millió forintnyi Plotinus Prémium kötvényt kínált fel befektetők számára, amelyeket már két nap alatt sikerült eladnia: hétfőn és kedden 514,7 millió forintnyi kötvényre adtak le jegyzést - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A társaság a befolyó összeget tőkepiaci és reálgazdasági befektetései folytatására kívánja fordítani.

A Plotinus Prémium kötvények darabonként 100 000 forintos névértékűek, 30 éves lejáratúak, az infláció felett 4,5 százalékos kamatprémiumot kínálnak, és kötvényenként 34 darab Plotinus törzsrészvényre válthatóak át. A kötvényeket a kibocsátó saját belátása szerint automatikusan visszavásárolhatja 115 000 forintos darabonkénti árfolyamon - de ez a jog csak az összes kötvény vonatkozásában, egyszerre él.

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt.-t magyar magánszemélyek alapították 2006-ban, 2011 februárjában vezették be papírjait a Budapesti Értéktőzsdére, és az eltelt idő alatt egy részvényre jutóan 59 százalékos vagyonnövekedést ért el - emelte ki a cég közleményében.

A Plotinus papírjai a BÉT standard kategóriájában forognak, záró áruk szerdán 2389 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 2600, a legalacsonyabb 1706 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×