Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erősödött délutánra a forint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Javuló nemzetközi hangulat közepette a feltörekvő piaci devizákkal együtt erősödött a forint hétfőn.

Az eurót délután négy óra előtt 298,70 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek délutáni 300,60 forint után. Hétfőn reggel hét órakor 300,01 forinton, délelőtt tíz órakor pedig 299,03 forinton állt az euró.

Az MTI által megkérdezett devizakereskedő szerint pozitív hangulat lett úrrá a piacokon. Ez egyrészt a szíriai háborús veszély elmúlásának köszönhető, másrészt annak, hogy kiesett a Fed-elnöki posztért folyó versenyből Larry Summers, aki a hétvégén bejelentette visszalépését. A piacok a másik esélyes jelölttel, Janet Yellennel szemben Summerst jóval kevésbé megengedődnek tartják a gazdaságösztönző célú mennyiségi monetáris eszközök alkalmazásában, a tőzsdéken az év eleje óta elért jelentős árfolyamnyereség pedig jórészt a Fed által biztosított többletlikviditásnak volt tulajdonítható.

Az összes feltörekvő piac erősödni tudott, a törökök jelentősen javulni tudtak, de a forint is szépen vissza tudott korrigálni 300 alá, és úgy néz ki, hogy ott egyelőre megállapodik.

A dollár jegyzése a péntek délutáni 226,51-ről 223,50 forintra csökkent, a svájci franké 242,85 forintról 241,40 forintra, a japán jené pedig 2,2775-ről 2,2630 forintra.

Az euró/dollár jegyzése délután négy óra előtt 1,3370 forint volt a péntek délutáni 1,3260 dollár után.