eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúcsot dönt a nem teljesítő hitelek aránya Olaszországban

Tovább nőtt, és immár eléri a 140 milliárd eurót Olaszországban a nem teljesítő hitelek összege, ez a teljes hitelállomány 7,2 százaléka - közölte az olasz bankszövetség hétfőn.

Csak júliusban 2 milliárd euróval növekedett a rossz hitelek összege.

A 2000-es évek eleje óta nem volt ilyen magas a nem teljesítő hitelek aránya Olaszországban. Különösen súlyos a kisvállalkozások helyzete, ebben a szegmensben 12,9 százalék a rossz hitelek aránya, míg a háztartásoknál 6 százalék.

A hitelek bedőlésének elsődleges oka a hosszan tartó recesszió. Olaszországban a II. világháború óta nem volt példa arra, hogy ilyen hosszú időn át csökkenjen a gazdaság teljesítménye. Az idén az április-júniusi időszak volt a nyolcadik egymást követő olyan negyedév, amelyben csökkent az olasz GDP.

2013-ban becslések szerint 1,7-1,8 százalékkal zsugorodik az olasz gazdaság a tavalyi 2,4 százalékos csökkenés után.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×