eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Végre a dízelesek is örülhetnek

Bár a hét második felében nem gyengültek tovább a finomított termékárak és a forint lendülete is alábbhagyott, a múlt heti szintekhez képest még így is elmarad az üzemanyagok ára. Az árcsökkentésnek így már csak korlátozott tere maradt. A dízelnél 4-5, a benzin esetén is legfeljebb 3-4 forintos árcsökkenés képzelhető el - írja a portfolio.

A hét elején látott nagy esés után megtorpant a Brent árfolyamának csökkenés és a hát második felében a 110-112 dolláros sávban cserélt gazdát a világpiacon. A szíriai támadás elmaradása mellett az IEA legfrissebb bőséges olajkínálatról árulkodó statisztikája is besegíthetett az árcsökkentésben - olvasható a portfolio.hu üzemanyagár-előrejelzésében.

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai lefelé mozdultak a hét egészét tekintve, a benzin esetében 4,8 százalékos csökkenést, a dízel esetén 1,4 százalékos visszaesést tapasztalhattunk.

A hazai fizetőeszköz a múlt heti 228,7-es átlagos szintekről a héten 225,9-ig erősödött a dollárral szemben, ami kedvezően hathat a hazai autósok számára. A dolláros átlagárak csökkenését most a hazai fizetőeszköz erősödése is segítette. Forintban mérve a benzin 5,9 százalékos, a gázolaj 2,6 százalékos csökkenést produkált, mely kisebb részben a hazai fizetőeszköz jó teljesítményének tudható be.

A héten látott elmozdulások alapján szerdán további árcsökkenésre kerül majd sor a hazai kutakon. A benzinnél további 3-4, a gázolaj esetén 4-5 forintos árcsökkentésre kerülhet majd sor. A lépést kisebb részben a forint erősödése nagyobb részt a finomított termékára csökkenése indokolhatná. A hét elején látott 5 forintos benzinár csökkenés miatt várunk a benzin esetén kisebb ütemű vágást a jövő héten.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×