eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Vitték volna a Magnoliát - elvetette a Mol az ajánlatot

Nem fogadta el a Mol-csoporthoz tartozó Emona Investment Kft. a Magnolia-kötvényekre tett ajánlatokat a befektetők által ajánlott árfolyamon - közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján csütörtökön.

A Mol Nyrt. az érdekeltségébe tartozó Emona Investment Kft.-n keresztül szerdán tett ajánlatot a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, Mol-részvényekre váltható kötvények megvásárlására. A 610 millió euró össznévértékű, lejárat nélküli értékpapírokból az Emona maximum 244 millió eurónyit kívánt megvásárolni, pénzbeli elszámolás ellenében. Az ajánlat közös lebonyolítói a Citigroup Global Markets Limited és a Deutsche Bank AG, London Branch.

A luxemburgi tőzsde oldalán közzétett tájékoztató szerint a kötvények minimális ajánlati ára 83 százalék.

A Mol még 2006 márciusában értékesített 6 millió 7479 darab Mol részvényt a Magnolia Finance Limited részére 20 515 forintos árfolyamon, a Magnolia pedig 610 millió euró összértékben, egyenként 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, átváltható értékpapírt bocsátott ki, amelyeket nemzetközi pénzügyi befektetők részére értékesített.

A Magnolia a tranzakcióval 5,58 százalékos befolyást szerzett a Molban. A kibocsátott kötvények 2011. március 20-a és 2016. március 12-e között "A" sorozatú Mol törzsrészvényekre válthatók át. Az átváltható értékpapírokat névértéken bocsátották ki, az első tíz évben az utánuk fizetendő éves kamat mértéke 4 százalék, értékesítésükre 26 670 forint/részvény átváltási árfolyam figyelembevételével került sor.

A Mol felső-vezetői közül többen rendelkeznek Magnolia kötvényekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×