Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: megtörtént a növekedési fordulat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az európai uniós túlzottdeficit-eljárás megszüntetését, az IMF-hitel idő előtti visszafizetését, a foglalkoztatottak számának növekedését, az infláció leszorítását, a gazdasági növekedés beindulását, valamint az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérének emelését említette az elmúlt hónapok sikerei között Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány kiszabadította az országot a Nemzetközi Valutaalap szorításából, megvédte a nyugdíjasok pénzét és a családi adókedvezményt, fenntartotta a multinacionális vállalatok és a bankok különadóit. Hitel idő előtti visszafizetésére csak olyan országok képesek, ahol stabil a kormány, megfelelők a tartalékok, fegyelmezett a költségvetési politika és összetartók az emberek - mutatott rá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a csökkenő infláció azt jelzi, hogy Magyarországon lassabban emelkednek az árak, mint más országokban.

Szintén eredményként említette, hogy a kormány megalapozott, ésszerű béremeléseket hajt végre, nem hitelből növeli az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét. Megtörtént a növekedési fordulat, már nem mások pénzén tengődünk, hanem saját lábunkon állunk - jelentette ki a kormányfő.

A devizahitelesek megsegítése és a rezsicsökkentés folytatása miatt további bírálatokra és támadásokra számít Orbán Viktor. "Állunk a viták elébe, és küzdünk az igazunkért" - jelentette ki a miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn, napirend előtt.

A bankoknak és a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatoknak hozzá kell szokniuk az új helyzethez: "eddig ők voltak erősebbek, és eddig a szocialista kormányok meghajoltak az erejük előtt. Most viszont mi vagyunk erősebbek, és nekik kell alkalmazkodniuk a magyarokhoz, és nem a magyaroknak hozzájuk" - fejtette ki a kormányfő.

Nyomatékosította, hogy senki sem fog még egyszer extraprofitot szerezni a magyar emberek kárára Magyarországon.

Magyarország független, szuverén ország, a gyarmatosítás kora lejárt - mondta Orbán Viktor, aki szavait azzal zárta, hogy a rezsicsökkentés, a devizahitel-rendszer felszámolása, valamint a családok és az otthonok megmentése nemzeti ügy.