Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz-MSZP számháború: hányan dolgoznak ma Magyarországon?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarországon ma 207 ezerrel többen dolgoznak már, mint a kormányváltás előtt, miközben egyre többen élnek segély helyett munkából - közölte a Fidesz. A szocialista Gúr Nándor előzőleg azt mondta, több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben.

A kormánypárt aláhúzta, hogy a családi adórendszernek, a 16 százalékos adókulcsnak, a rekord alacsony inflációnak és a minimálbéremeléseknek köszönhetően a fizetések és vásárlóerejük nőtt. Infláció fölött nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak - tették hozzá.

Véleményük szerint a "bukott baloldal üres fecsegésével szemben" a kormány a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési programot hajtja végre a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak. A Fidesz e heti döntéseinek hatására pedig még több pénz marad a családok zsebében, mert még nagyobb lesz a családi adókedvezmény a kiskeresetűeknek, és további rezsicsökkentés lép életbe a fűtési szezonra - emelték ki. Hangsúlyozták: eközben Magyarország az utolsó fillérig visszafizette a "bukott baloldal" által felvett IMF-hitelt, stabilizálta pénzügyi helyzetét és kijött a gazdasági recesszióból.

Az MSZP alelnöke előzőleg azt mondta, több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben. Gúr Nándor szerint "mindenféle statisztikai bűvészkedés" folyik, és azt mondják, hogy az elmúlt évtizedben nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma. Az a 3 millió 960 ezres statisztikai szám, amelyet foglalkoztatottként bemutatnak, valójában mintegy 300 ezerrel kisebb, mint a gazdasági világválság előtt - mondta a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke.