Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meghosszabbították a fizetési haladékot a Pápa-Ser Kft. hitelezői

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A november 11-én lejáró fizetési haladék meghosszabbításáról és az egyezség átdolgozásáról döntöttek a Pápai Hús 1913 Kft. leányvállalata, a csődeljárás alatt álló sertéstenyésztéssel foglalkozó Pápa-Ser Kft. hitelezői csütörtökön az első csődegyezségi tárgyaláson Pápán.

A cég fizetési moratóriuma november 11-én lejár, de mivel a hitelező bank (mint a biztosított hitelezők egyedüli képviselője) belső döntési mechanizmusához több idő kell, a reorganizációs tervben szereplő vagyonelemek sorsával kapcsolatos döntéseket nem tudták volna meghozni, szükség van a moratórium meghosszabbítására - mondta Uzsoky András, a tulajdonos Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a tárgyalás után.

A hitelezők ezért úgy döntöttek csütörtökön, hogy a fizetési haladékot január 31-ig meghosszabbítják, s annak lejárta előtt újabb egyeztetést tartanak.

Uzsoky András tájékoztatása szerint a Pápa-Ser Kft. a Magyar Fejlesztési Banktól 900 millió forint hitelt kapott, emellett a Pápai Hús 1913. kft. hiteléért is készfizető kezes; a csődeljárás alatt álló cég ezen felül 465 millió forinttal tartozik a nem biztosított hitelezőknek, beszállítóknak.

Az első csődegyezségi ajánlat öt százalék készpénzt tartalmazott, a tartozás további negyven százalékát ingatlan értékesítésből rendezné a kft. 2014 év végéig; az adós cég a tartozás többi részének elengedését kérte.

A Pápa-Ser Kft. tulajdonosa és menedzsmentje úgy gondolja, a következő egyeztetés november közepén jöhet létre - mondta végül Uzsoky András.