eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Londoni elemzők: visszatérőben a fenntartható növekedés Magyarországon

A részletes GDP-adatokból arra lehet következtetni, hogy a magyar gazdaság fokozatosan visszaáll a fenntartható növekedési pályára - vélekedtek a második negyedévi teljes kifejtésű GDP-adatsor szerdai közzététele után a londoni pénzügyi elemzők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ismertetése szerint a magyar hazai össztermék 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,1 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint. A részletes GDP-számok megegyeznek az augusztusi első becsléssel.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays felzárkózó piacokra szakosodott elemzői a szerdai adatismertetés után adott értékelésükben kiemelték azt a véleményüket, hogy a számok mindent egybevetve fokozatos kilábalást mutatnak a magyar gazdaságban.

A ház közgazdászai közölték, hogy jelenlegi előrejelzésük 2013 egészében 0,5 százalékos, 2014-ben 1,0-1,5 százalék közötti gazdasági növekedést valószínűsít Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×