eur:
393.1
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Új vezetés a Magyar Fejlesztési Banknál

Lontai Dániel és Nagy Csaba váltotta Baranyay Lászlót a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. élén, ahol szétválasztották az elnök-vezérigazgatói posztot.

Baranyay Lászlót, az MFB elnök-vezérigazgatóját az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) alelnökévé választották meg, ezért közös megegyezéssel távozott az állami fejlesztési bank éléről - jelentette be közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az MFB.

Az MFB vezérigazgatójává Nagy Csabát nevezte ki az alapítói jogokat gyakorló Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az MFB igazgatósága pedig Lontai Dánielt választotta elnökévé.

A változások 2013. szeptember 1-jével léptek hatályba.

Nagy Csaba az MFB és a Takarékbank igazgatóságának tagja. 1997-től 2011-ig az OTP-csoportban dolgozott, előbb értékpapír-forgalmazási területen, azután az OTP Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként. 2011 és 2013 között az MFB-nél ügyvezető igazgatóként a vállalatfinanszírozással foglalkozott, majd az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt.

Lontai Dániel az MFB és a Magyar Posta igazgatóságának tagja, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnöke, a Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke. A pénzügyi szektorban évtizedes tapasztalattal bír, amelyet több intézményben (pénzügyi vállalkozás vezetőjeként és multinacionális nagybanknál) szerzett.

Az Európai Beruházási Bankot 1958-ban alapították. Központja 1968 óta Luxembourg, jegyzett tőkéje 242 milliárd euró, jelenleg a legnagyobb bank Európában. Az EIB a magyar kormány és a hazai bankrendszer számos tagjának is finanszírozó partnere, hitelprogramok és nagyberuházások mellett például a hazai diákhitelezés finanszírozója - ismerteti a közlemény.

Címlapról ajánljuk

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×