eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla

Erdőlátogatási tilalom Somogyban

Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Somogyban vasárnaptól szeptember végéig a megkezdődött vadászati főidény miatt a Sefag Zrt. üzemi vadászterületein.

A társaság honlapján közzétett tájékoztató szerint az erdészet területén folyamatos lesz a vadászat, ezért a balesetek elkerülése érdekében tilos a terület látogatása.

A tilalom részleteiről a helyi önkormányzatok hirdetőtábláin, az erdei utak mentén fellelhető táblákon, illetve a helyben gazdálkodó erdészeteknél lehet tájékozódni.

A látogatási tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek, ami akár 50 ezer forintos pénzbírsággal is járhat.

A Sefag Zrt. az ország legnagyobb vadgazdálkodójaként 103 ezer hektár vadászterületen folytat vadgazdálkodási- és vadászati tevékenységet. Nyolc vadászterületükön minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható.

A társaság kezelésében lévő állomány minőségét fémjelzi, hogy a vadászterületek különleges rendeltetésűvé nyilvánítottak, a gímszarvasállomány kiemelkedő genetikai értéket képvisel.

A Sefag Zrt. vadászterületein évente több mint kétezer gímszarvas és ezt megközelítő számú dámvad, csaknem háromezer vaddisznó - mintegy harmada vadaskertben - és hozzávetőleg 800 őz kerül terítékre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×