Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A külkereskedelem január-júniusi részletes adatait közli a KSH

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A külkereskedelmi termékforgalom január-júniusi részletes adatait közli ma Központi Statisztikai Hivatal (KSH), és ma teszi közzé a 2012. évi felülvizsgált adatokat is.

Az augusztus 8-án közölt előzetes adatok szerint júniusban az export euróban számított értéke 3,0, az importé 0,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Az exporttöbblet 583 millió euróra (173 milliárd forintra) csökkent a tavaly júniusi 769 millió euróról (226 milliárd forintról).

Az előzetes adatok szerint az év első hat hónapjában a kivitel és a behozatal euróban egyaránt 0,9 százalékkal haladta meg a tavalyi első félévit. A külkereskedelmi mérleg többlete 3,681 milliárd euró volt, 61 millió euróval több az egy évvel korábbinál.

Tavaly júniusban a kivitel volumene 9,9 százalékkal, euróban számított értéke 6,4 százalékkal haladta meg a 2011 júniusit. A behozatal volumene 4,7 százalékkal, euróértéke 3,3 százalékkal volt magasabb júniusban az egy évvel korábbinál.

A márciusban közölt adatok szerint tavaly az év egészében a kivitel euróban számolva 0,1 százalékkal haladta meg az előző évit, az export volumene 0,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A behozatal euróban 0,5 százalékkal nőtt, volumene nem változott 2011-hez viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 6,8 milliárd euró volt, 237 millió euróval kevesebb, mint 2011-ben.